Gejts donira 750 miliona dolara

Bez autora
Jan 26 2012

Suosnivač "Majkrosofta" Bil Gejts je, u nastojanju da pomogne finansijski oslabljenom Svetskom fondu za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, danas obećao 750 miliona dolara za suzbijanje te tri smrtonosne bolesti. Govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Gejts je nastojao da ohrabri i druge potencijalne donatore.Nova donacija "Fondacije Bil i Melinda Gejts" Svetskom fondu za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije usledila je povrh pomoći od 650 miliona dolara koju je Gejts u poslednjoj deceniji dao tom zdravstvenom fondu, sa sedištem u Ženevi.

Gejts donira 750 miliona dolaraSuosnivač "Majkrosofta" Bil Gejts je, u nastojanju da pomogne finansijski oslabljenom Svetskom fondu za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, danas obećao 750 miliona dolara za suzbijanje te tri smrtonosne bolesti.

Govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Gejts je nastojao da ohrabri i druge potencijalne donatore.

"Ovo su teška ekonomska vremena, ali to nije izgovor za smanjenje pomoći za najsiromašnije u svetu", rekao je američki milijarder, drugi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta.

Nova donacija "Fondacije Bil i Melinda Gejts" Svetskom fondu za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije usledila je povrh pomoći od 650 miliona dolara koju je Gejts u poslednjoj deceniji dao tom zdravstvenom fondu, sa sedištem u Ženevi, prenela je agencija AP.

Pomanjkanje donatorske pomoći primoralo je taj fond da prošle godine obustavi više od milijardu dolara novih izdataka, a njegov izvršni direktor, doktor Mišel Kazačkin, objavio je da podnosi ostavku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik