Google časti!

Bez autora
Dec 09 2011

Povodom preuzimanja više od deset milijardi aplikacija sa Android Marketa, tokom narednih deset dana, najpopularnije aplikacije će korisnicima biti dostupne za deset centi. Kompanija Google će u narednih deset dana omogućiti svim korisnicima mobilnih telefona sa Android operativnim sistemom kupovinu najpopularnijih aplikacija po simboličnim cenama od deset centi.Google će na taj način obeležiti skidanje više od deset milijardi aplikacija sa svog Google Android Marketa. Softverski gigant iz Mauntin Vjua, u Kaliforniji, navodi da je njihov Android Market najbrže rastuća prodavnica aplikacija na tržištu sa mesečnim preuzimanjem od milijardu aplikacija u ovom trenutku.

Google časti!Povodom preuzimanja više od deset milijardi aplikacija sa Android Marketa, tokom narednih deset dana, najpopularnije aplikacije će korisnicima biti dostupne za deset centi.

Kompanija Google će u narednih deset dana omogućiti svim korisnicima mobilnih telefona sa Android operativnim sistemom kupovinu najpopularnijih aplikacija po simboličnim cenama od deset centi.

Google će na taj način obeležiti skidanje više od deset milijardi aplikacija sa svog Google Android Marketa, navodi se da zvaničnom blogu te kompanije.

Softverski gigant iz Mauntin Vjua, u Kaliforniji, navodi da je njihov Android Market najbrže rastuća prodavnica aplikacija na tržištu sa mesečnim preuzimanjem od milijardu aplikacija u ovom trenutku.

Među aplikacijama koje će biti moguće kupiti po simboličnim cenama su Asphalt 6HD, Minecraft, Endomondo Sports Tracker Pro i Swiftkey X, navodi Google.

Android marketu su bila potrebna 22 meseca da dostigne milijardu prezimanja, ali i samo jedan mesec da se sa devet milijardi popne na 10 milijardi preuzimanja aplikacija.

S druge strane, glavnom konkurentu na mobilnom tržištu, kompaniji Apple trebalo je samo devet meseci da dostigne milijardu preuzimanja.

iPhone je i dalje lider na tržištu, ali eksperti očekuju da će se to uskoro promeniti, prenosi Bi-Bi-Si na sajtu.

Android platforma je početkom ove godine postala najpopularnija u svetu, preuzevši lidersku poziciju od Nokijinog Symbiana.

Kupovina aplikacija po povlašćenim cenama biće omogućena i korisnicima tih uređaja u Srbiji, jer je Srbija jedna od zemalja u kojoj je moguća kupovina aplikacija preko Android marketa. Neke od država imaju pristup samo besplatnim aplikacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik