Google ispravlja grešku vezanu za Street View

Bez autora
Nov 23 2010

Google će uništiti lične podatke veb korisnika koji su u Velikoj Britaniji prikupljeni snimanjima potrebnim za Street View na neobezbeđenim bežičnim Wi-Fi mrežama. U kancelariji britanskog tela za zaštitu ličnih podataka - ICO su pozdravili to konačno brisanje ličnih podataka za koje smatraju da nikada nije ni trebalo da budu prikupljeni.Internet gigant se obavezao i da će poboljšati edukaciju svojih zaposlenih vezanu za zaštitu podataka, objavio je ICO, koji je obećao da će izbliza pratiti kako Google sprovodi brisanje podataka.

Google ispravlja grešku vezanu za Street ViewGoogle će uništiti lične podatke veb korisnika koji su u Velikoj Britaniji prikupljeni snimanjima potrebnim za Street View na neobezbeđenim bežičnim Wi-Fi mrežama.

U kancelariji britanskog tela za zaštitu ličnih podataka - ICO su pozdravili to konačno brisanje ličnih podataka za koje smatraju da nikada nije ni trebalo da budu prikupljeni, prenele su svetske agencije.

Internet gigant se obavezao i da će poboljšati edukaciju svojih zaposlenih vezanu za zaštitu podataka, objavio je ICO, koji je obećao da će izbliza pratiti kako Google sprovodi brisanje podataka.

U kancelariji ICO su početkom novembra konstatovali da je Google u velikoj meri prekršio britansko zakonodavstvo prikupljanjem ličnih podataka za svoju kartografsku uslugu Street View , uslugu koja prikazuje ulice i zgrade u velikom broju gradova na svetu.

U maju su u kompaniji Google saopštili da im je veoma žao što su greškom prikupili lične podatke veb korisnika - kao sto su šifre i adrese elektronske pošte - kada su se njihova specijalna vozila, opremljena računarima i fotografskim aparatima, kretala velikim brojem ulica praveći snimke za Street View.

Afera je izazvala veliko negodovanje u više zemalja, u kojima su pokrenute i istrage.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik