„Gospodar“ mora

Bez autora
Dec 04 2011

Kompanija "Gray Design", specijalizovana za superjahte, limuzine i druge vizuelne ekstravagancije, gradi "Sovereign" (Gospodar) jahtu za one koji žele da vladaju morem. Izgleda da ni velike privatne sobe, 10 apartmana za goste i elegantni noćni klub nisu dovoljni, pošto uz jahtu, po želji, budući vlasnik može dobiti i limuzinu identičnog dizajna ili bilo koji drugi automobil kojim može da se vozika po palubi.Naravno, uz specijalan auto, ide i specijalna garaža. Za ovaj skromni trošak od 132 miliona dolara (85 miliona funti), vlasnik „Gospodara" će dobiti i nameštaj koji je dizajnirao „Armani".

„Gospodar“ moraBioskop, bazen, stakleni heliodrom, teren za golf i ostale prateće „luksuzne sitnice“ samo su deo najnovije superjahte "Sovereign", duge 100 metara. Cena ove morske lepotice je 132 miliona dolara.

Kompanija "Gray Design", specijalizovana za superjahte, limuzine i druge vizuelne ekstravagancije, gradi "Sovereign" (Gospodar) jahtu za one koji žele da vladaju morem.

Izgleda da ni velike privatne sobe, 10 apartmana za goste i elegantni noćni klub nisu dovoljni, pošto uz jahtu, po želji, budući vlasnik može dobiti i limuzinu identičnog dizajna ili bilo koji drugi automobil kojim može da se vozika po palubi. Naravno, uz specijalan auto, ide i specijalna garaža.

Za ovaj skromni trošak od 132 miliona dolara (85 miliona funti), vlasnik „Gospodara" će dobiti i nameštaj koji je dizajnirao „Armani".

„Razmišljali smo o prototipu osobe koja bi se vozila na jahti i pomislili 'Kako se ona vozi na kopnu?'. Pa, limuzinom. Tako smo i došli do ideje da dizajn jahte povežemo sa dizajnom limuzine i napravimo neverovatnu kombinaciju koja je jedinstvena u svetu", naveo je direktor "Gray Design", Edvard Grej.

Dizajneri su očigledno mislili na svaki detalj, s obzirom na to da neki delovi jahte mogu da se podignu, kako bi kada upekne sunce, napravili senku nad đakuzijem.

Jahta takođe ispunjava ekološke standarde, jer poseduje ogromne turbine koje proizvode električnu struju.

„Gospodar" je trenutno u završnoj fazi pravljenja i uskoro će biti u prodaji.

Jedina stvar koju „kralj mora" neće posedovati jeste, nažalost, brzina.

Naime, superjahta dostiže najveću brzinu od 30 čvorova, što je zapravo prilično brzo za plovilo ove veličine, ali razočaravajuće za velike ljubitelje brzine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik