Građani biraju izgled evra

Bez autora
May 03 2011

Građani 17 zemalja zone evra glasanjem će izabarati motiv na novoj kovanici od dva evra. Novčić će u opticaj biti pušten početkom 2012. godine, kada će biti proslavljeno deset godina od početka korišćenja evra. Svi građani zone evra stariji od 12 godina imaju pravo da učestvuju na konkursu za najbolji motiv.Prvu selekciju napraviće žiri, a pobednika će glasanjem izabrati građani zemalja zone evra. Konkurs za motiv nove kovanice je za sve odlična prilika da daju svoj pečat zajedničkoj moneti.

Građani biraju izgled evraStanovnici zemalja evrozone konkursom biraju motiv nove kovanice od dva evra, koja će se naći u opticaju naredne godine, kada se obeležava deset godina od početka korišćenja zajedničke evropske valute.

Građani 17 zemalja zone evra glasanjem će izabarati motiv na novoj kovanici od dva evra. Novčić će u opticaj biti pušten početkom 2012. godine, kada će biti proslavljeno deset godina od početka korišćenja evra, saopštila je Evropska komisija.

U saopštenju se navodi da svi građani zone evra stariji od 12 godina imaju pravo da učestvuju na konkursu za najbolji motiv.

Prvu selekciju napraviće žiri, a pobednika će glasanjem izabrati građani zemalja zone evra.

"Konkurs za motiv nove kovanice je za sve odlična prilika da daju svoj pečat našoj zajedničkoj moneti. Pobednički crtež će biti na milionima kovanica koje će cirkulisati po čitavoj zoni evra", naveo je u saopštenju evropski komesar za ekonomiju i finasije Oli Ren.

Evro danas koristi više od 330 miliona ljudi u 17 država.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik