Grci pred sezonu ukidaju aerodromske takse

Bez autora
Mar 18 2011

Grčko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je u sredu da će od aprila ukinuti sve takse za sletanje i poletanje aviona na svim aerodromima u zemlji osim na Međunarodnom aerodromu u Atini.Takva mera doneta je s ciljem da se pomogne turizam, koji predstavlja glavnu privrednu granu u Grčkoj. Slične mere Grčka je donosila i ranije.

Grci pred sezonu ukidaju aerodromske takseGrčko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je u sredu da će od aprila ukinuti sve takse za sletanje i poletanje aviona na svim aerodromima u zemlji osim na Međunarodnom aerodromu u Atini.

Takva mera doneta je s ciljem da se pomogne turizam, koji predstavlja glavnu privrednu granu u Grčkoj. Slične mere Grčka je donosila i ranije.

Grčka je zapala u ekonomsku krizu, jednu od najtežih u novijoj istoriji zemlje. Zbog toga ekonomski opstanak država zavisi od zajma od 110 milijardi evra koji je dobila od EU i MMF.

S druge strane, EU i MMF postavile su oštre kriterijume vlastima u Atini koji podrazumevaju značajno smanjenje javne potrošnje i zaduženosti države.

Ukidanjem taksi na aerodromima grčka vlada pokušava da privuče što više novca od turizma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik