"Gugl" lansirao servis za beskontaktno plaćanje

Bez autora
May 29 2011

Kompanija "Gugl" je predstavila sistem za beskontaktno plaćanje "Gugl volet" (Google Wallet) koji omogućava korisnicima da kupovine u prodavnicama plaćaju na kasi uz pomoć smartfona sa čipom NFC (radioveza bližeg radijusa delovanja).Servis je razvijen u saradnji sa "MasterKardom" i za sada podržava kartice "MasterKarda", "Sitigrupa" i pretplatne kartice "Gugla" koje se mogu dopunjavati uz pomoć drugih platnih kartica. "Gugl volet" je za sada dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Država i samo uz pomoć smartfona "Neksus S 4G" s ugovorom sa Internet operatorom "Sprint".

"Gugl" lansirao servis za beskontaktno plaćanjeKompanija "Gugl" je predstavila sistem za beskontaktno plaćanje "Gugl volet" (Google Wallet) koji omogućava korisnicima da kupovine u prodavnicama plaćaju na kasi uz pomoć smartfona sa čipom NFC (radioveza bližeg radijusa delovanja).

Kako je objavljeno na zvaničnom blogu kompanije, servis je razvijen u saradnji sa "MasterKardom" i za sada podržava kartice "MasterKarda", "Sitigrupa" i pretplatne kartice "Gugla" koje se mogu dopunjavati uz pomoć drugih platnih kartica.

"Gugl volet" je za sada dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Država i samo uz pomoć smartfona "Neksus S 4G" s ugovorom sa Internet operatorom "Sprint".

Taj sistem se trenutno testira u dva grada - Njujorku i San Francusku, ali "Gugl" obećava da će ga na leto  lansirati i u drugim regionima.

Sistem je uveden u više od 120 hiljada trgovinskih radnji, uključujući  prodajni lanac "Mejsiz", lanac brze hrane "Sabvej" i apoteke "Volgrin".

Tehnologija NFC se, sem u "Neksusu S", primenjuje i u nekim modelima telefona "Nokija" i "BlekBeri".

Očekuje se da će se platforma NFC pojaviti i u tabletima nove generacije "ajPed" i smartfona "ajFon".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik