Haker napravio prvi drajver za Majkrosoftov Kinekt

Bez autora
Nov 12 2010

Haker pod šifrovanim imenom Hektor (Hector) prvi je napravio open-sors drajver za nov Majkrosoftov (Microsoft) kontroler Kinekt (Kinect), osetljiv na pokrete i time osvojio nagradu od 3.000 dolara. Kompanija za razvoj open-sors hardvera Adafrut indastris (Adafruit Industries) raspisala je prošle sedmice nagradni konkurs za programera koji prvi napravi drajver za novi majkrosoftov kontroler i ponudila nagradu od 1.000 dolara.Ubrzo potom, kompanija je odlučila da udvostruči nagradu, a zatim je ona podignuta na 3.000 dolara. Na sajtu kompanije Adafrut objavljeno je da je haker Hektor uspeo na napravi drajver i da je time osvojio nagradu.

Haker napravio prvi drajver za Majkrosoftov KinektHaker pod šifrovanim imenom Hektor (Hector) prvi je napravio open-sors drajver za nov Majkrosoftov (Microsoft) kontroler Kinekt (Kinect), osetljiv na pokrete i time osvojio nagradu od 3.000 dolara.

Kompanija za razvoj open-sors hardvera Adafrut indastris (Adafruit Industries) raspisala je prošle sedmice nagradni konkurs za programera koji prvi napravi drajver za novi majkrosoftov kontroler i ponudila nagradu od 1.000 dolara. Ubrzo potom, kompanija je odlučila da udvostruči nagradu, a zatim je ona podignuta na 3.000 dolara, objavljeno je danas na sajtu Si net (cnet.com).

Na sajtu kompanije Adafrut objavljeno je da je haker Hektor uspeo na napravi drajver i da je time osvojio nagradu. "Hektor je odlučio da uloži nagradu u kupovinu novih hakerskih alata za grupu ljudi s kojima blisko sarađuje (kao što je ajfon dev tim, hakerski tim za vi konzolu i drugi)", navodi se na sajtu Adafruta. Kompanija je potvrdila da drajver radi na svim laptopovima sa instaliranim linuksom i čestitala Hektoru.

"Oni nemaju stalne izvore prihoda iz kojih bi mogli da kupuju neophodne uređaje za hakerisanje, a taj hobi ponekad može da bude veoma skup, tako da će ovo biti dobra investicija za njih koja će im omogućiti da hakerišu nove uređaje", dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik