"I-miev" oborio rekord

Bez autora
Jul 18 2011

Tim mađarskog onlajn automobilskog magazina "Auto pult" uspeo je da obori rekord - putovali su 219,5 kilometara kroz javni saobraćaj u normalnim okolnostima, "Micubišijevim" elektromobilom "i-miev", sa samo jednim punjenjem. To dokazuje efikasnost elektromobila i njihovu upotrebljivost u svakodnevnom životu.Pre polaska, na automobilu nisu urađena nikakva posebna podešavanja osim što je potpuno napunjen, uz podizanje pritiska vazduha u gumama, sa fabričkih 2,5 do 2,8, što je bolje s obzirom na potrošnju.

"I-miev" oborio rekordTim mađarskog onlajn automobilskog magazina "Auto pult" uspeo je da obori rekord - putovali su 219,5 kilometara kroz javni saobraćaj u normalnim okolnostima, "Micubišijevim" elektromobilom "i-miev", sa samo jednim punjenjem.

Kako je saopštio "Micubišijev" zastupnik u Beogradu "Inoto", to dokazuje efikasnost elektromobila i njihovu upotrebljivost u svakodnevnom životu.

Pre polaska, na automobilu nisu urađena nikakva posebna podešavanja osim što je potpuno napunjen, uz podizanje pritiska vazduha u gumama, sa fabričkih 2,5 do 2,8, što je bolje s obzirom na potrošnju.

Tokom eksperimenta dve osobe su sele na sedišta, zajedno sa svojim prtljagom od oko 200 kilograma, dok je mali "Micubiši" sadržao svu opremu predviđenu Pravilnikom za autoput.

Novinari su uspeli da dođu do svog odredišta - jezera Balaton pod normalnim okolnostima, bez klima uređaja i sa ponekad isključenom ventilacijom. Ta distanca podrazumeva 187 kilometara vožnje, pri prosečnoj brzini od 50 kilometara na sat.

U međuvremenu su prošli saobraćajnu gužvu i mnoga mala usputna sela i gradiće na ravnom putu bez nagiba i značajnijeg otpora vetra.

Tek nakon što su se provozali još 13 kilometara po plaži Balatona, dugo nakon što su stigli na željenu destinaciju, oglasio se alarm upozorenja da se nivo energije u bateriji smanjio.

Novinari su potom prešli još 20 kilometara uz pojačanu pažnju, zadržavajući brzinu od 50 kilometara na sat.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik