iPhone legalno u Kini

Bez autora
Feb 22 2012

Kineski Telekom je potpisao ugovor sa kompanijom Apple o prodaji iPhone mobilnih telefona u Kini, najvećem svetskom tržištu za mobilne uređaje. Telekom je najmanji od tri kineska mobilna provajdera, a prodaja iPhona bi trebalo da počne 9. marta. U Kini trenutno postoji 987 miliona mobilinih pretplatnika, navodi se u podacima tri operatera u toj zemlji.Procenjuje se da bi Telekom mogao u ovoj godini da proda oko 1,4 miliona iPhona na kineskom tržištu, dok predviđanja za narednu godinu idu od dva do četiri miliona.

iPhone legalno u KiniKineski Telekom je potpisao ugovor sa kompanijom Apple o prodaji iPhone mobilnih telefona u Kini, najvećem svetskom tržištu za mobilne uređaje.

Američki mediji pišu da je Telekom najmanji od tri kineska mobilna provajdera, a prodaja iPhona bi trebalo da počne 9. marta.

U Kini trenutno postoji 987 miliona mobilinih pretplatnika, navodi se u podacima tri operatera u toj zemlji.

Procenjuje se da bi Telekom mogao u ovoj godini da proda oko 1,4 miliona iPhona na kineskom tržištu, dok predviđanja za narednu godinu idu od dva do četiri miliona.

Apple se u proteklih mesec dana susreo sa optužbama da dozvoljava izrabljivanje radnika u Kini u fabrikama u kojima se pravi iPhone, gde se radi pod nehumanim uslovima i bez poštovanja bilo kakvih prava zaposlenih.

Uprava Apple je odgovorila da će preduzeti sve da se uslovi rada poprave da se poštuju prava radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik