Kako je Google dobio ime

Bez autora
May 11 2010

Reč koju svako od nas izgovori nekoliko puta svakog dana, koju koristimo kada nekog savetujemo gde da pronađe potrebnu informaciju (ma koliko besmislen zahtev bio), reč koju najčešće „trpe“ naše tastature, svakako je - Google. Zapitali smo se, zašto baš Google i otkud to ime?Broj sa jedinicom i sto nula zove se googol. Reč googol izmislio je devetogodišnji dečak Milton Sirota kada ga je njegov stric, američki matematičar Edvard Kasner, zamolio da nađe ime broju 10 na stoti. Broj 10 na googol nazvan je googolplex. Kasnije su Lari Page i Sergej Brin pogrešnim spelovanjem reči googol došli do naziva za svoj pretraživač. Ni pojam googolplex nije ostao zapostavljen, pa je to naziv Google sedišta u Kaliforniji.

Kako je Google dobio imeReč koju svako od nas izgovori nekoliko puta svakog dana, koju koristimo kada nekog savetujemo gde da pronađe potrebnu informaciju (ma koliko besmislen zahtev bio), reč koju najčešće „trpe“ naše tastature, svakako je - Google.

Zapitali smo se, zašto baš Google i otkud to ime? Evo šta smo saznali…

Broj sa jedinicom i sto nula zove se googol. Reč googol izmislio je devetogodišnji dečak Milton Sirota kada ga je njegov stric, američki matematičar Edvard Kasner, zamolio da nađe ime broju 10 na stoti. Broj 10 na googol nazvan je googolplex.

Kasnije su Lari Page i Sergej Brin pogrešnim spelovanjem reči googol došli do naziva za svoj pretraživač. Ni pojam googolplex nije ostao zapostavljen, pa je to naziv Google sedišta u Kaliforniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik