Kijev dobija najviši hotel u Ukrajini

Bez autora
Sep 15 2010

U Kijevu će uskoro početi pripreme za gradnju hotela sa 34 sprata, koji će biti najviši u Ukrajini, u okviru priprema za Evropski šampionat u fudbalu 2012. Hotel sa pet zvezdica biće deo svetski poznatog lanca "Svisotel hotels i rizorts", sa kojim je kompanija za razvoj "KDD Grup" pre nekoliko dana potpisala sporazum.Taj hotel, visok 165 metara, biće jedan od dva oblakodera u okviru projekta "Skaj tauers". Drugi oblakoder tog kompleksa biće poslovna zgrada visine 210 metara, koja će imati 47 spratova, što će biti apsolutni rekord u Ukrajini.

Kijev dobija najviši hotel u UkrajiniU Kijevu će uskoro početi pripreme za gradnju hotela sa 34 sprata, koji će biti najviši u Ukrajini, u okviru priprema za Evropski šampionat u fudbalu 2012.

Hotel sa pet zvezdica biće deo svetski poznatog lanca "Svisotel hotels i rizorts", sa kojim je kompanija za razvoj "KDD Grup" pre nekoliko dana potpisala sporazum, prenela je agencija Ukrinform.

Taj hotel, visok 165 metara, biće jedan od dva oblakodera u okviru projekta "Skaj tauers". Drugi oblakoder tog kompleksa biće poslovna zgrada visine 210 metara, koja će imati 47 spratova, što će biti apsolutni rekord u Ukrajini.

Odlukom ukrajinske vlade od 14. aprila taj kompleks je uključen u državni program za pripremu i održavanje finalnih utakmica Evropskog šampionata u fudbalu 2012. čiji će domaćini biti Poljska i Ukrajina, izjavila je Natalija Aleksejenko, direktorka marketinga u grupaciji KDD.

Budući "Svisotel" u Kijevu imaće 513 soba, 14 apartmana, konferencijski centar, podzemni parking na osam nivoa za 851 automobil. To će biti najveći hotel sa pet zvezdica u Ukrajini po broju soba i biće specijalizovan za kongrese i konferencije.

Hotel i poslovna zgrada, u kojoj će raditi oko 17.000 ljudi, biće otvoreni kako je i planirano - za manje dve godine, najavila je Aleksejenko.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik