Kina najveće tržište naprednih telefona

Bez autora
Dec 02 2011

Kina je prestigla SAD i postala najveće tržište naprednih telefona prema broju isporučenih primeraka za treće tromesečje. Prema istraživanju bostonske kompanije Strategy Analytics, u Kinu je isporučeno rekordnih 23,9 miliona naprednih telefona, što je rast od čak 58 posto u odnosu na drugo tromesečje, dok je u isto vreme broj isporučenih primeraka u SAD-u pao za sedam posto, na 23,3 miliona primeraka.Finska Nokia drži prvo mesto na kineskom tržištu sa 28 posto od ukupne količine uređaja za treće tromesečje, dok je na drugom mestu Samsung sa 18 posto.

Kina najveće tržište naprednih telefonaKina je prestigla SAD i postala najveće tržište naprednih telefona prema broju isporučenih primeraka za treće tromesečje.

Prema istraživanju bostonske kompanije Strategy Analytics, u Kinu je isporučeno rekordnih 23,9 miliona naprednih telefona, što je rast od čak 58 posto u odnosu na drugo tromesečje, dok je u isto vreme broj isporučenih primeraka u SAD-u pao za sedam posto, na 23,3 miliona primeraka.

Finska Nokia drži prvo mesto na kineskom tržištu sa 28 posto od ukupne količine uređaja za treće tromesečje, dok je na drugom mestu Samsung sa 18 posto.

U Strategy Analitics-u smatraju da razloge rasta prodaje u Kini treba tražiti u sve većem broju povoljnijih naprednih telefona, kao što su uređaji koji koriste Google-ov Android. S druge strane, u ovoj kompaniji smatraju da je prodaja u SAD-u pala jer su kupci čekali novu verziju iPhone-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik