Kineski superautomobil za sve terene

Bez autora
Jan 04 2012

Mladi kineski pronalazač Juhan Džang predstavio je novi koncept automobila na kojem je radio prethodnih meseci - spektakularno vozilo koje može da se vozi po asfaltu, pesku, ledu i vodi. Njegov dizajn automobila za sve terene baziran je na principu rada hoverkrafta i može da se kreće maksimalnom brzinom od 100 kilometara na čas.S obzirom na to da ga je 21-godišnji Džang dizajnirao za takmičenje koje je sponzorisao poznati nemački proizvođač automobila "Volkswagen", spolja izgleda kao (mnogo) frizirani „široko", nazvan "Volkswagen Aqua".

Kineski superautomobil za sve tereneAko projekat kineskog dizajnera Juhana Džanga ikada stigne do fabričkih pogona, klasični drumovi nam, kako tvrdi, u budućnosti neće biti potrebni. Njegov novi koncept automobila predviđen je za sve terene - asfalt, pesak, vodu i led.

Mladi kineski pronalazač Juhan Džang predstavio je novi koncept automobila na kojem je radio prethodnih meseci - spektakularno vozilo koje može da se vozi po asfaltu, pesku, ledu i vodi!

Njegov dizajn automobila za sve terene baziran je na principu rada hoverkrafta i može da se kreće maksimalnom brzinom od 100 kilometara na čas.

S obzirom na to da ga je 21-godišnji Džang dizajnirao za takmičenje koje je sponzorisao poznati nemački proizvođač automobila "Volkswagen", spolja izgleda kao (mnogo) frizirani „široko", nazvan "Volkswagen Aqua".

Odlikuje ga ultramoderan dizajn sa četiri propelera i integrisanim vazdušnim jastucima, koji se naduvavaju radi lebdenja po podlozi.

Takođe ima i ekološku crtu - dva motora pokreće hidrogensko gorivo sa nula procenata emisije ugljenika.

Jedan od motora zadužen je za naduvavanje vazdušnog pojasa oko auta da bi ga podigao sa tla, a drugi ga pokreće napred i kontroliše pravac.

„Nema boljeg vida transporta od vozila na vazdušnom jastuku, jer se jednako dobro kreće po drumu, ledu i vodi. Nadam se da će 'Aqua' biti pristupačan superautomobil, dostupan javnosti jednoga dana", ističe Džang.

Inače, propozicije takmičenja su od dizajnera zahtevale da kreiraju „kinesko 'off-road' vozilo".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik