Kineski turisti troše najviše novca

Bez autora
Jul 07 2011

Kineski turisti su prošle godine na putovanja u inostranstvo potrošili 48 milijardi dolara, što ih čini turistima koji troše najviše. Kako je u inostranstvo prošle godine putovalo oko 57 miliona kineskih turista, to je 20,4 odsto više nego pre godinu dana.Svaki Kinez je u inostranstvu potrošio više od 800 dolara, a kineska nacionalna turistička asocijacija navodi da oni u Francuskoj i Velikoj Britaniji troše više od drugih turista. Na rast potrošnje u inostranstvu utiče činjenica da je uvozna roba unutar Kine mnogo skupa, tako da turisti nastoje da je kupe u vreme odmora u inostranstvu.

Kineski turisti troše najviše novcaKako je objavio dnevni list "Čajna dejli", kineski turisti su prošle godine na putovanja u inostranstvo potrošili 48 milijardi dolara, što ih čini turistima koji troše najviše.

Kako je u inostranstvo prošle godine putovalo oko 57 miliona kineskih turista, to je 20,4 odsto više nego pre godinu dana.

Svaki Kinez je u inostranstvu potrošio više od 800 dolara, a kineska nacionalna turistička asocijacija navodi da oni u Francuskoj i Velikoj Britaniji troše više od drugih turista.

"Čajna dejli" prenosi da na rast potrošnje u inostranstvu utiče činjenica da je uvozna roba unutar Kine mnogo skupa, tako da turisti nastoje da je kupe u vreme odmora u inostranstvu.

Dok je kompanija "Boston konsalting grup" prognozirala da će broj kineskih turista koji putuju u inostranstvo godišnje rasti za 17 odsto, ukoliko se to ostvari, Kinezi će do 2020. godine u inostranstvu trošiti više od 237 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik