Koronavirus "rasprodao" i firmirane zaštitne maske

Bez autora
Feb 25 2020

Kreatori visoke mode izbacili su zaštitne maske sa logom njihovih modnih kuća, a među njima su Fendi, Guči i Versaće, pa se tako Fendi svilena, smeđe-crna maska protiv zagađenja sa globalno prepoznatljivom logom kompanije prodaje po ceni od 260 evra.

Jedna od najluksuznijih njujorških prodavnica SaksFifthAvenue tu masku koja je deo kolekcije proleće leto 2020, prodaje za 220 dolara, a iz Srbije je moguće naručiti i onlajn.

Fendi maska je na nekim italijanskim sajtovima rasprodata, što pojedini mediji vide kao posledicu panike zbog koronavirusa, od kojeg je u toj zemlji umrlo već sedmoro ljudi.

Gučijevu masku na dodeli Gremi nagrade nosila je muzička zvezda Bili Ajliš koja je, inače, ušla u istoriju time što je dobila četiri nagrade za pesme sa svog prvog albuma.

Versus maska nešto je jeftinija i košta 140 dolara. Inače, linija Versaće Versus, koja nosi mladalački duh, nastala je 1989. godine, kao poklon Đanija Versaćea sestri Donatelli.

Dizajnirane maske ušle su u modu 2018. i nosili su je ljudi koji su tako hteli da se zaštite od smoga i dima. Guči je zaštitne maske te godine uvrstio u kolekciju jesen/zima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik