Kraljica Engleske otvorila metro-liniju "Elizabeta"

Bez autora
May 17 2022

Britanska kraljica Elizabeta danas je, na iznenađenje javnosti, prisustvovala ceremoniji povodom završetka dugo očekivane linije londonskog metroa nazvane po njoj.

"Srećnim sticajem okolnosti Njeno Veličanstvo Kraljica prisustvuje današnjem događaju povodom završetka linije Elizabeta", saopštio je portparol Bakingemske palate, prenosi Rojters.

Elizabeta je otkrila ploču na stanici Pedington, a bila je u društvu svog sina Edvarda i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Železnički projekat vredan 24 milijarde dolara prvobitno je trebalo da bude otvoren u decembru 2018, ali je više puta odlagan zbog problema sa bezbednosnim testiranjem i sistemima signalizacije.

Prvobitno nazvana "Krosrejl", linija "Elizabeta" povezaće destinacije zapadno od Londona, uključujući aerodrom Hitrou i Reding sa Šenfildom na istoku, a za javnost će biti otvorena 24. maja, navodi Rojters.

Elizabeta je viđena u javnosti samo nekoliko puta nakon što je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a posle čega su joj lekari savetovali da miruje, prenosi britanska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik