Let "za nigde" rasprodat za 10 minuta

Bez autora
Sep 24 2020

Sedmočasovni "let za nigde" australijskog prevoznika Kvantas koji počinje i završava se na sidnejskom aerodromu rasprodat je za 10 minuta.

"To je verovatno najbrže prodat let u istoriji ove avio-kompanije", rekao je izvršni direktor Kvantasa Alan Joice.

Kako je dodao, to je zato što ljudima nedostaju putovanja i iskustvo letenja, a ako postoji potražnja, ova avio-kompanija će razmisliti o uvođenju još ovakvih letova u periodu zatvorenih granica, prenosi Bizlife.

Kvantas se pridružio malom broju avio-kompanija koje su počele da u svoju ponudu ubrajaju i putovanja nikuda, pokušavajući da se izbore sa drastičnim padom avionskog saobraćaja zbog pandemije korona virusa.

Eva Air, jedan od najvećih avio-prevoznika na Tajvanu, ponudio je putnicima putovanje koje je započelo i završilo se u Tajpeju 8. avgusta. Japanski avio-prevoznik All Nippon Airways je slično iskustvo priuštio putnicima sa tokijskog aerodroma Narita.

Prošle nedelje pojavili su se nagoveštaji u kojima se navodi da Singapore Airlines takođe želi da pokrene "letove za nigde" koji će uzletati i sletati na aerodrom Changi sledećeg meseca.

Kvantasov semočasovni let koji bi trebalo da se poleti 10. okrobra leteće avionom B787 Dreamliner, obično rezervisanim za međunarodne i duge relacije.

Avio-kompanija putnicima obećava živopisne poglede i letenje na niskom nivou preko australijskih predela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik