Leteći automobil dobio dozvolu

Bez autora
Jul 12 2011

Leteći automobil nazvan Transition dobio je 30. juna dozvolu američkog NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Agencija za sigurnost saobraćaja SAD-a ovom dozvolom dala je zeleno svetlo za prvo vozilo u istoriji koje se može voziti po putu, ali može i leteti.Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopuštena je vožnja na svim putevima, kao i letenje između lokalnih aerodroma. Koliko će ovaj model zaživeti, znaće se kada bude krenula serijska proizvodnja, ali ako ništa drugo, reč je o zanimljivoj ideji izbegavanja saobraćajnih gužvi.

Leteći automobile dobio dozvoluLeteći automobil nazvan Transition dobio je 30. juna dozvolu američkog NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Agencija za sigurnost saobraćaja SAD-a ovom dozvolom dala je zeleno svetlo za prvo vozilo u istoriji koje se može voziti po putu, ali može i leteti. Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopuštena je vožnja na svim putevima, kao i letenje između lokalnih aerodroma.

Koliko će ovaj model zaživeti, znaće se kada bude krenula serijska proizvodnja, ali ako ništa drugo, reč je o zanimljivoj ideji izbegavanja saobraćajnih gužvi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik