Luanda najskuplji grad

Bez autora
Jul 14 2011

Mercer consulting sproveo je svetsko istraživanje troškova života, koje je obuhvatilo 214 gradova na pet kontinenata. Ovo istraživanje je pokazalo da je Luanda u Angoli svetski najskuplji grad, a Karači najjeftiniji. Na drugom mestu se zadržao Tokio, a Ndžamena na trećem.Sledi Moskva, Ženeva, a Osaka je šesta. Cirih je sa šestog pao na sedmo mesto, a Hongkong je ove godine zauzeo devetu poziciju. Istraživanje je obuhvatilo i neke države regiona, pa se tako Zagreb našao na 100. mestu, Beograd na 189., Sarajevo na 192., a Skoplje na 200. mestu.

Luanda najskuplji gradMercer consulting sproveo je svetsko istraživanje troškova života, koje je obuhvatilo 214 gradova na pet kontinenata.

Ovo istraživanje je pokazalo da je Luanda u Angoli svetski najskuplji grad, a Karači najjeftiniji.

Na drugom mestu se zadržao Tokio, a Ndžamena na trećem. Sledi Moskva, Ženeva, a Osaka je šesta. Cirih je sa šestog pao na sedmo mesto, a Hongkong je ove godine zauzeo devetu poziciju.

Istraživanje je obuhvatilo i neke države regiona, pa se tako Zagreb našao na 100. mestu, Beograd na 189., Sarajevo na 192., a Skoplje na 200. mestu.

Troškovi života u gradovima u Evropi u 2011. godini ostali su relativno stabilni, dok je u Africi došlo do povećanja troškova života u nekim ključnim gradovima. U Severnoj Americi povećanje cena benzina i dalje doprinosi rastu potrošačkih cena.

U obzir su uzeti troškovi u više od 200 predmeta u svakom mestu, uključujući stanovanje, prevoz, hranu, odeću, domaćinstvo i zabavu. Ova anketa je napravljena za velike kompanije i vlade kako bi što bolje odredili naknade za svoje radnike u drugim zemljama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik