Majkrosoft angažuje mlade kompanije na razvoju Kinekta

Bez autora
Nov 23 2011

Grupa od 10 mladih kompanija koje žele da razvijaju rešenja vezana za "Majkrosoftovu" platformu "Kinekt" moći će od marta do maja 2012. godine da se uključe u nov program "Kinekt akcelerator". Radi se o platformi koja se više ne koristi isključivo za igranje igrica na konzoli "iksboks 360" bez upotrebe upravljača, već samo očima, pokretima i glasovnim komandama, tako da se sada upotrebljava na primer i u medicini.Mlade kompanije, laureati tog takmičenja, dobiće od "Majkrosofta" 20.000 dolara u zamenu za učešće od šest odsto u kapitalu kompanije.

Majkrosoft angažuje mlade kompanije na razvoju KinektaGrupa od 10 mladih kompanija koje žele da razvijaju rešenja vezana za "Majkrosoftovu" platformu "Kinekt" moći će od marta do maja 2012. godine da se uključe u nov program "Kinekt akcelerator", preneli su francuski elektronski mediji.

Radi se o platformi koja se više ne koristi isključivo za igranje igrica na konzoli "iksboks 360" bez upotrebe upravljača, već samo očima, pokretima i glasovnim komandama, tako da se sada upotrebljava na primer i u medicini.

Mlade kompanije, laureati tog takmičenja, dobiće od "Majkrosofta" 20.000 dolara u zamenu za učešće od šest odsto u kapitalu kompanije.
 
Ekipe će boraviti tri meseca u Sijetlu, u inkubatoru za male kompanije TS (TechStars), gde će dobiti sva potrebna sredstva za rad i neophodnu pomoć.

Svi detalji o programu i prijavljivanju objavljeni su na "Majkrosoftovom" veb sajtu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik