Mask: Ako bude potrebno, Tesla će proizvoditi respiratore

Bez autora
Mar 19 2020

Ilon Mask, šef tehnološke kompanije Tesla, ponudio je proizvodnju respiratora za one koje boluju od korona virusa, nakon što su Sjedinjene Države zbog nestašice pozvale na donacije takvih uređaja.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) u sredu je objavila da razgovara s Kinom i drugim državama o snažnijem snabdevanju zdravstvene opreme, a komapnije General Motors i Ford su otkrile da su u pregovorima s predstavnicima Bele kuće, piše Seebiz.

"Proizvodićemo respiratore ako dođe do nestašice", objavio Mask na Tviteru, odgovarajući na predlog pratioca da prenameni fabriku u tu svrhu.

"Ako iz nekakvog razloga ne veruješ da je nestašica, po svim procenama će je uskoro biti", poručio mu je korisnik Internetchilla. "Molim te pomozi", dodao je.

Vlada američkog predsednika Donalda Trumpa u utorak je pozvala građevinske kompanije da doniraju maske bolnicama i zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv virusa, takođe zbog nestašice širom države.

Tesla je u sredu pristala da smanji broj aktivnih radnika u svojoj fabrici u Kaliforniji kako bi sprečila širenje virusa. U fabrici u Fremontu radi 10 hiljada radnika.

Mask nije prvi šef korporacije koji je Trampu ponudio pomoć putem Tvitera. Osnivač banke SoftBank Masayoshi Son ponudio je milion besplatnih testova na korona virus ovaj mesec.

Dan kasnije, nakon kritika da je stvorio rizik od preplavljivanja bolnica, ponudio je da donira milion besplatnih maski.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik