Medicinska oprema iz TV serija koristiće se u stvarnom životu

Bez autora
Mar 22 2020

Širenje koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama dovelo je do nedostatka medicinskog materijala u celoj državi. Zato je i sve više poziva za donacije medicinske opreme, na koje su se odazvale i produkcije popularnih serija, među njima i "Uvod u anatomiju".

Ekipa serije Uvod u anatomiju pružila je pomoć u vidu donacije jednog broja zaštitnih odela i rukavica. Iz magacina serije Station 19, poklonjeno je 300 zaštitnih maski vatrogasnim službama Los Anđelesa.

„Imali smo dovoljno sreće da nam je ostalo oko 300 maski koje smo poklonili našoj lokalnoj vatrogasnoj stanici”, rekla je Krista Vernof, izvršni producent obe serije.

"Svi smo preplavljeni porukama zahvalnosti naših zdravstvenih radnika tokom ovog neverovatno teškog vremena, a pored ovih donacija, dajemo svoj doprinos da im pomognemo tako što ćemo ostati kod kuće”, dodala je Krista Vernof.

I ekipa serije The Good Doctor radi na donaciji slične vrste, izjavio je portparol ABC.

„Foksova” serija Specijalizant je takođe isporučila veliku donaciju sanitetskog materijala.

Dr Karen L. Lo, direktorka programa internog boravka na Univerzitetu Emori u Atlanti, fotografisala je donirani materijal i zahvalila timovima serije.

„Stigla je dragocena pošiljka maski i to je vrlo lep gest. Ovakva vrsta podrške zajednice mnogo znači za naše medicinske radnike”, navela je dr Lo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik