Mekdonalds - mašine umesto ljudi

Bez autora
May 17 2011

Deo blagajni u 7.000 restorana širom Evope trebalo bi da zamene terminali sa ekranima osetljivim na dodir, na kojima će korisnici sami naručivati i plaćati karticama. Naručivanje jela se nije promenilo 30 ili 40 godina. Odluka o uvođenju terminala je deo plana koji bi trebalo da atmosferu u restoranu učini udobnijom i prijatnijom i da privuče korisnike.Firma je već u okviru tog programa počela modernizaciju proizvodnje, produžila radno vreme i ponudila nove menije. Promene će pojednostaviti život korisnicima i poboljšati efikasnost.

Mekdonalds - mašine umesto ljudiDeo blagajni u 7.000 restorana širom Evope trebalo bi da zamene terminali sa ekranima osetljivim na dodir, na kojima će korisnici sami naručivati i plaćati karticama, rekao je u razgovoru za "Fajnenšl tajms" predsedik "Mekdonalds Jurop" Stiv Isterbruk.

"Naručivanje jela se nije promenilo 30 ili 40 godina", rekao je Isterbruk.

Odluka o uvođenju terminala je deo plana koji bi trebalo da atmosferu u restoranu učini udobnijom i prijatnijom i da privuče korisnike. Firma je već u okviru tog programa počela modernizaciju proizvodnje, produžila radno vreme i ponudila nove menije, ukazao je FT.

Prema Isterbruku, promene će pojednostaviti život korisnicima i poboljšati efikasnost. Prosečno vreme transakcije po jednom gostu bi trebalo da se skrati za tri do četiri sekunde. Lanac restorana brze hrane "Mekdonalds" usluži dnevno u Evropi dva miliona korisnika.

Mnogo maloprodajnih i trgovinskih firmi u Evropi u poslednje vreme ima problema sa stagnacijom ili padom prometa. "Mek" je, međutim, u prvom tromesečju u Evropi iskazao godišnji rast prometa u objektima otvorenim najmanje godinu dana od 5,7 odsto. To je bio najviši rast od tri glavna regiona firme.

"Mekdonalds" zahvaljujući novoj tehnologiji dobija više informacija o navikama potrošača. Supermarketi i drugi maloprodajne firme imaju tekuće informacije o kupovnim navikama mušterija, koje dobijaju iz programa kartica vernosti, dodao je FT.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik