Microsoft "ubrzava" ekrane osetljive na dodir

Bez autora
Mar 15 2012

Microsoft predstavio koncept ekrana osetljivog na dodir koji reaguje za manje od jedne milisekunde. Ekrani osetljivi na dodir postali su deo svakodnevice, ali, bez obzira na kvalitet uređaja i operativni sistem, ekrani osetljivi na dodir sami po sebi imaju malo kašnjenje u "odgovoru" na poteze korisnika. Trenutno zaostaju i do 100 milisekundi, u zavisnosti od modela, što znači da se zahtev korisnika "vuče" za njegovim prstom po ekranu.Ako obratite pažnju, primetićete da je reakcija uvek "odložena". Vreme kašnjenja kreće se između 50 i 100 milisekundi.

Microsoft "ubrzava" ekrane osetljive na dodirMicrosoft predstavio koncept ekrana osetljivog na dodir koji reaguje za manje od jedne milisekunde.

Ekrani osetljivi na dodir postali su deo svakodnevice, ali, bez obzira na kvalitet uređaja i operativni sistem, ekrani osetljivi na dodir sami po sebi imaju malo kašnjenje u "odgovoru" na poteze korisnika. Trenutno zaostaju i do 100 milisekundi, u zavisnosti od modela, što znači da se zahtev korisnika "vuče" za njegovim prstom po ekranu.

Ako obratite pažnju, primetićete da je reakcija uvek "odložena". Vreme kašnjenja kreće se između 50 i 100 milisekundi.

Sada je tim Microsoftovih stručnjaka iz Sektora za primenjenu nauku predstavio prototip modela osetljivog na dodir sa najbržim odgovorom do sada - kašnjenje je smanjeno na svega jednu milisekundu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik