Milanska ulica Via Montenapoleone „najskuplja“ u Evropi

Bez autora
Nov 29 2022

Uprkos tome što je već godinama na Top 10 listi najskupljih ulica na svetu, ovo je prvi put da je Via Montenapoleone koja se nalazi u centru Milana, na prvom mestu ove liste, kada su u pitanju ulice u Evropi, pretekavši tako Nju Bond strit u Londonu kao i aveniju Šanzelize u Parizu.

Listu svake godine sastavlja američka agencija "Cushman & Wakefield" pod nazivom "Main street across the world" uzimajući u obzir 92 grada i cenu iznajmljivanja stanova u najkomercijalnijim ulicama koje su ujedno i najluksuznije.

Via Montenapoleone je doživela porast cena zahvaljujući povratku turista u Milano koji beleže nivoe iz 2019. godine, dakle pre pandemije. Zabeležen je i rast interesovanja poznatih luksuznih firmi da ulože u otvaranje novih prodavnica u toj ulici.

Na svetskom nivou Via Montenapoleone je treća na listi i beleži cenu iznajmljivanja prostora od 14.547 evra za kvadratni metar (koliko plaćaju poznati brendovi).

Na drugom mestu je Cim Šai Cui u Hong Kongu sa cenom od 15.134 evra po kvadratnom metru, dok je na prvom mestu Peta avenija u Njujorku sa cenom od 21.076 evra za kvadratni metar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik