Mobilno plaćanje preko "Facebook-a"

Bez autora
Feb 12 2012

Najveća svetska društvena mreža “Facebook” udružila se sa britanskom kompanijom “Bango” specijalizovanom za mobilna plaćanja direktno na račun operatera. "Facebook" se odlučio na to udruživanje kako bi ponudio rešenje za mobilno plaćanje. Princip je jednostavan. Korisnik može da plati aplikaciju ili neku od opcija u aplikaciji bez davanja ličnih bankarskih podataka. Suma se samo prebacuje na mesečni račun klijenta.Tokom kupovine se šalje SMS sa kodom koji se unosi da bi bila potvrđena transakcija. Operateri potom prebaciju do 90 posto naznačene sume snabdevačima usluga ili sadržaja.

U ponudi Najveća svetska društvena mreža “Facebook” udružila se sa britanskom kompanijom “Bango” specijalizovanom za mobilna plaćanja direktno na račun operatera.

"Facebook" se odlučio na to udruživanje kako bi ponudio rešenje za mobilno plaćanje.

Princip je jednostavan. Korisnik može da plati aplikaciju ili neku od opcija u aplikaciji bez davanja ličnih bankarskih podataka. Suma se samo prebacuje na mesečni račun klijenta. Tokom kupovine se šalje SMS sa kodom koji se unosi da bi bila potvrđena transakcija. Operateri potom prebaciju do 90 posto naznačene sume snabdevačima usluga ili sadržaja.

Usluga "Banga" je već dostupna u više od 50 zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik