Na Facebook sve češće preko mobilnog

Bez autora
Nov 24 2011

Pristupanje društvenim mrežama preko mobilnih telefona povećano je u proseku za 44 odsto u poslednjih 12 meseci na pet najvećih evropskih tržišta - francuskom, nemačkom, italijanskom, španskom i britanskom. U jednom od svojih poslednjih istraživanja, analitičari istraživačke kompanije comScore objasnili su taj rast ekspanzijom tržišta smartphone modela i optimizacijom veb sajtova za tu vrstu upotrebe.Tokom septembra 2011. godine je 55,1 milion korisnika lokalizovanih u pet evropskih zemalja pristupalo društvenim sajtovima ili blogovima, što predstavlja oko 23,5 odsto svih korisnika mobilnih telefona u tim oblastima.

Na Facebook sve češće preko mobilnogPristupanje društvenim mrežama preko mobilnih telefona povećano je u proseku za 44 odsto u poslednjih 12 meseci na pet najvećih evropskih tržišta - francuskom, nemačkom, italijanskom, španskom i britanskom.

U jednom od svojih poslednjih istraživanja, analitičari istraživačke kompanije comScore objasnili su taj rast ekspanzijom tržišta smartphone modela i optimizacijom veb sajtova za tu vrstu upotrebe.

Tokom septembra 2011. godine je 55,1 milion korisnika lokalizovanih u pet evropskih zemalja pristupalo društvenim sajtovima ili blogovima, što predstavlja oko 23,5 odsto svih korisnika mobilnih telefona u tim oblastima. U 48,6 odsto slučajeva se radilo o svakodnevnim pristupima.

Za 31,3 miliona tih korisnika, pristup je, kako je procenjeno, obavljan sa mobilnog navigatora, dok je usvajanje posebnih aplikacija udvostručeno na 24,2 miliona.

Procenjeno je i da je 39 miliona korisnika Facebooka išlo tokom septembra na taj sajt sa mobilnog telefona, što predstavlja rast od 54 odsto.

Podaci u vezi sa Twitterom su još impresivniji, jer je comScore objavio godišnji rast od 115 odsto zahvaljujući cifri od 8,6 miliona korisnika koji su imali pristup mobilnoj verziji tog sajta.

Procenjeno je i da treća društvena mreža, profesionalna - LinkedIn, sa 2,2 miliona pojedinačnih posetilaca, zabeležila rast od 134 odsto u periodu između septembra 2010. godine i septembra 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik