Najatraktivnije jahte na svetu

Bez autora
Mar 15 2010

Britanski Telegraph napravio je listu od nekoliko najprivlačnijih jahti na svetu na kojoj dominiraju luksuzne jahte namenjene odmoru i relaksaciji, a na listi se nalaze i jahte namenjene ljubiteljima brzine i morskih sportova.Jedna od najluksuznijih je Maltese Falcon, ujedno i jedna od najprofinjenijih jahti na svetu duga 88 metara. Njen vlasnik je milijarder Tom Perkins, a Maltese Falcon vredi 130 milona dolara. Malo za njom kaska Xanadu, moderna, 60-metarska jahta za 12 gostiju koja ima teretanu, džakuzije, bioskop i specijalni japanski teppenyaki grill.

Najatraktivnije jahte na svetuBritanski Telegraph napravio je listu od nekoliko najprivlačnijih jahti na svetu na kojoj dominiraju luksuzne jahte namenjene odmoru i relaksaciji, a na listi se nalaze i jahte namenjene ljubiteljima brzine i morskih sportova.

Jedna od najluksuznijih je Maltese Falcon, ujedno i jedna od najprofinjenijih jahti na svetu duga 88 metara. Njen vlasnik je milijarder Tom Perkins, a Maltese Falcon vredi 130 milona dolara.

Malo za njom kaska Xanadu, moderna, 60-metarska jahta za 12 gostiju koja ima teretanu, džakuzije, bioskop i specijalni japanski teppenyaki grill. Jahta se može iznajmiti po ceni od 325.000 evra mesečno.

Malo skuplja je Sherakhan, lukzuzna jahta za 24 osobe koja ima privatne glisere, biblioteku, svečanu salu, staklene džakuzije, te pored običnih soba i devet luksuznih apartmana. Nedeljno je za Sherakhan potrebno izdvojiti oko 360.000 evra.

Candyscape, 44-metarska lepotica nije možda najveća, ni najskuplja jahta na svijetu, ali je specifična po dizajnerskom enterijeru koga su dizajnirala velika imena kao Louis Vuitton, Candy & Candy, a uniforme koje nosi posada dizjanirao je Alasdhair Willis, muž Stelle McCartney. Nedeljno ovo zadovoljstvo košta 165.000 evra.

I za kraj, za sve ljubitelje glamura tu je Talitha G, za koju treba izdvojiti 280.000 evra mesečno. Na ovoj jahti nekad se vozio Winston Churchill. Pored vrhunskog kuvara i skupocenog drvenog nameštaja, ova jahta ima kolekciju od 200.000 muzičkih CD-ova i više od 100 filmskih hitova koje možete gledati u otvorenom bioskopu ili na velikim plazma televizorima u privatnim sobama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik