Najbogatiji čovek Hongkonga kupio čuveni britanski lanac pabova i pivnica

Bez autora
Aug 20 2019

Britanski lanac pabova i pivnica Grin King prihvatio je ponudu Honkoškog konglomerata da ga preuzme u okviru sporazuma vrednog 4.6 milijardi funti.CK Aset holdings, koji je osnovao najbogatiji čovek u Hongkongu Li Ka Šing, platiće 2,7 milijardi za 220 godina staru kompaniju i preuzeće njene dugove u iznosu od 1.9 milijardi funti.Honkoški konglomerat tvrdi da nema nameru da otpušta radnike Grin Kinga, koji zapošljava oko 38.000 ljudi.

Najbogatiji čovek Hongkonga kupio čuveni britanski lanac pabova i pivnicaBritanski lanac pabova i pivnica Grin King prihvatio je ponudu Honkoškog konglomerata da ga preuzme u okviru sporazuma vrednog 4.6 milijardi funti.

CK Aset holdings, koji je osnovao najbogatiji čovek u Hongkongu Li Ka Šing, platiće 2,7 milijardi za 220 godina staru kompaniju i preuzeće njene dugove u iznosu od 1.9 milijardi funti.

Honkoški konglomerat tvrdi da nema nameru da otpušta radnike Grin Kinga, koji zapošljava oko 38.000 ljudi.

 Grin King, čije je sedište u Bari Sent Edmundsu u Safolku, osnovan je 1799. godine a danas poseduje skoro 3.000 pabova, restorana i hotela, kao i brendove među kojima su Hangri hors i Šef&bruer.

Izvršni direktor Grin Kinga Nik Mekenzi kaže da jeCK Aset holdings iskusan investitor u Velikoj Britaniji i da njegova poslovna filozofija ima mnogo sličnosti sa filozofijom Grin kinga.

Među poslovma kojim se bavi CK Aset holdings su nekretnine, energenti i iznajmljivanje aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik