Najbogatiji Nemac sa imovinom preko 17 milijardi evra

Bez autora
Oct 11 2011

Najbogatiji Nemac, sa imovinom koja se procenjuje na 17,2 milijardi evra, jeste osnivač grupe "Aldi jug" istoimenog lanca samoposluga Karl Albreht, dok je i dalje najbogatija Nemica Suzana Klaten, koja je najveći akcionar auto koncerna BMW. Porodici Karla Albrehta uspelo je da, u poređenju sa prošlom godinom, poveća svoje bogastvo za oko 100 miliona evra.Na drugom mestu su Berthold i Teo Albreht, sinovi pokojnog Tea Albrehta, osnivača "Aldija sever", koji prema ovom magazinu, raspolažu imovinom od 16 milijardi evra. Na trećem mestu je Diter Švarc, čijoj imperiji pripada ''Lidl'' i ''Kaufland'', lanci samoposluga.

Najbogatiji Nemac sa imovinom preko 17 milijardi evraNajbogatiji Nemac, sa imovinom koja se procenjuje na 17,2 milijardi evra, jeste osnivač grupe "Aldi jug" istoimenog lanca samoposluga Karl Albreht, dok je i dalje najbogatija Nemica Suzana Klaten, koja je najveći akcionar auto koncerna BMW, objavio je ''Menadžer magazin''.

Porodici Karla Albrehta uspelo je da, u poređenju sa prošlom godinom, poveća svoje bogastvo za oko 100 miliona evra.

Na drugom mestu su Berthold i Teo Albreht, sinovi pokojnog Tea Albrehta, osnivača "Aldija sever", koji prema ovom magazinu, raspolažu imovinom od 16 milijardi evra.

Na trećem mestu je Diter Švarc, čijoj imperiji pripada ''Lidl'' i ''Kaufland'', lanci samoposluga. Njegova imovina se procenjuje na više od 11, 5 milijardi evra.

Četvrto mesto je zauzela porodica ''Oto'', vlasnici istoimene firme koja se bavi prodajom različite robe putem kataloga, čija je imovina oko devet milijardi, a na petom mestu je Klatenova sa 8,9 milijardi evra.

Među prvih deset spadaju porodice Henkel, Porše, Simens i Mile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik