Najbrži kabrio na svetu

Bez autora
Mar 14 2012

Nedavno je „Bugati“ predstavio najbrži kabriolet na svetu, ali im to naravno nije bilo dosta. Nastavili su da oduševljavaju ljubitelje sportskih automobila predstavivši, pojačani model „vejron 16.4 grand sport vitese“, koji raspolaže sa neverovatnih 1.200 konjskih snaga.Prilikom svetske premijere, pred posetiocima Sajma automobila u Ženevi našao se model sa osmolitarskim V16 agregatom i četiri turbo punjača. Pored toga što je snaga motora više nego impresivna, obrtni momenat je takođe neverovatan i iznosi 1.500 njutnmetara.

Najbrži kabrio na svetuNedavno je „Bugati“ predstavio najbrži kabriolet na svetu, ali im to naravno nije bilo dosta.

Nastavili su da oduševljavaju ljubitelje sportskih automobila predstavivši, pojačani model „vejron 16.4 grand sport vitese“, koji raspolaže sa neverovatnih 1.200 konjskih snaga.

Prilikom svetske premijere, pred posetiocima Sajma automobila u Ženevi našao se model sa osmolitarskim V16 agregatom i četiri turbo punjača. Pored toga što je snaga motora više nego impresivna, obrtni momenat je takođe neverovatan i iznosi 1.500 njutnmetara. Time je on povećan za 250 Nm u odnosu na prethodnu „običnu“ verziju ovog kabrioleta. On je dobio i novo modifikovano ogibljenje. Do stotke stiže za 2,6 sekunde, a maksimalna brzina koju može da postigne je 410 km na čas.

Iako je „vejron“ prava trkačka mašina, dizajneri su na ovoj verziji čak uspeli da povećaju komfor u kabini. Za opremanje unutrašnjosti odabrani su skupoceni materijali. Preovlađuju koža, karbon-fiber i nerđajući metali, poput aluminijuma i magnezijuma. Na neverovatne performanse utiče i relativno mala kilaža od 1.994 kilograma, koja je postignuta zahvaljujući baš ovim naprednim materijalima. Zahvaljujući povećanju turbo punjača i smanjenju pritiska na zadnji kraj automobila, ostvaruje se i manja potrošnja goriva, uprkos povećanju snage.

S obzirom na to da se radi o kabrioletu, treba reći da „vitese“ ima „targa“ krov, a ne klasičnu kabrioletsku varijantu. To znači da u automobilu nema mesta za krov pošto se on skine sa vozila. Cena „bugatija vejron grand sport vitese“ se kreće u rasponu od 1,7 do 1,91 milion evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik