Najjeftiniji fri-šop na Aerodromu "Hitrou"

Bez autora
Feb 20 2012

Kupovina u bescarinskim prodavnicama na aerodromu u Pragu skuplja je nego na drugim vodećim evropskim aerodromima, dok je na londonskom Aerodromu "Hitrou" - najjeftinija. Uporedni test nemačkog autokluba ADAC obuhvatio je cene u fri-šopovima na 11 vodećih evropskih aerodroma.Test je utvrdio koliko je kupcu na svakom od aerodroma potrebno para za kupovinu 12 proizvoda - parfema, kozmetike, alkohola, slatkiša i duvana. Dok je u Pragu za kupovinu potrošeno 565 evra, u britanskoj metropoli su iste stvari koštale 435 evra.

Najjeftiniji fri-šop na Aerodromu Kupovina u bescarinskim prodavnicama na aerodromu u Pragu skuplja je nego na drugim vodećim evropskim aerodromima, dok je na londonskom Aerodromu "Hitrou" - najjeftinija.

Uporedni test nemačkog autokluba ADAC obuhvatio je cene u fri-šopovima na 11 vodećih evropskih aerodroma. Test je utvrdio koliko je kupcu na svakom od aerodroma potrebno para za kupovinu 12 proizvoda - parfema, kozmetike, alkohola, slatkiša i duvana. Dok je u Pragu za kupovinu potrošeno 565 evra, u britanskoj metropoli su iste stvari koštale 435 evra.

Najveće razlike u ceni ADAC je utvrdio kod kozmetike, alkohola i cigareta. U prve dve kategorije, Prag je najskuplji, dok je, s druge strane, duvan najjeftiniji.

Na Aerodromu "Ruzinje" u Pragu putnik će za litar brendiranog konjaka platiti 67 evra, dok mu je u Londonu za istu flašu dovoljno samo 37 evra.

Jednako velika je i razlika u cenama kozmetike. Na praškom terminalu krema je koštala više od 100 evra, dok je u ne tako dalekom Minhenu bila 74 evra.

Nasuprot tome, na boksu cigareta kupci će na "Ruzinju" uštedeti 25 evra, jer će u Parizu za istu marku platiti 58 evra.

ADAC je testiranje sproveo zajedno sa holandskim autoklubom ANW od jula do novembra prošle godine. Cene su, pored Praga, Londona, Pariza i Mihnena, upoređivane još na aerodromima u Frankfurtu, Dizeldorfu, Rimu, Barseloni, Amsterdamu, Briselu i Beču.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik