Najskuplja seoska kuća u Britaniji biće prodata sa 75 miliona funti

Bez autora
Jun 06 2011

Naskuplja seoska kuća u Velikoj Britaniji prodaje se po ceni od 75 miliona funti (84 miliona evra). Neoklasicistička vila “Apdaun kort”, u selu Vindlshem, sagrađena je 2002. godine, na imanju koje je tokom sedamdesetih godina prošlog veka pripadalo princu Samiju Gajedu od Egipta.Objekat, koji se nalazi oko 48 kilometara od centralnog Londona, ima 24 spavaće sobe i 23 kupatila, a za njegovu izgradnju su korišćeni neki od najređih materijala na svetu - uglavnom italijanski mermer, od koga je i napravljena i staza sa ugrađenim grejanjem, koja vodi do vile.

Najskuplja seoska kuća u Britaniji biće prodata sa 75 miliona funtiNaskuplja seoska kuća u Velikoj Britaniji prodaje se po ceni od 75 miliona funti (84 miliona evra).

Neoklasicistička vila “Apdaun kort”, u selu Vindlshem, sagrađena je 2002. godine, na imanju koje je tokom sedamdesetih godina prošlog veka pripadalo princu Samiju Gajedu od Egipta.

Objekat, koji se nalazi oko 48 kilometara od centralnog Londona, ima 24 spavaće sobe i 23 kupatila, a za njegovu izgradnju su korišćeni neki od najređih materijala na svetu - uglavnom italijanski mermer, od koga je i napravljena i staza sa ugrađenim grejanjem, koja vodi do vile.

Vila ima bioskop sa 50 sedišta, kuglanu, teretanu, teren za skvoš, osvetljeno tenisko igralište, vinski podrum i “sobu panike”. U istom kraju stanuju i pevač Elton Džon i gitarista grupe “Kvin” Brajan Mej.

Unutrašnjost vile je gotovo potpuno izgorela u požaru 1987. godine, kada je veliko nevreme srušilo drvo i oštetilo cev za gas. Nakon toga su zgradu kupila dvojica investitora, koji su, međutim, bankrotirali.

Godine 2002. godine “palatu” je za 20 miliona funti (22 miliona evra) kupio sin zidara i vlasnik kompanije “Rajmer investments” Lesli Alen-Verko, koji je u njeno renoviranje uložio najmanje 30 miliona funti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik