Najskuplje parking mesto na svetu prodato za skoro milion dolara

Bez autora
Nov 04 2019

Rastom cena nekretnina u Hong Kongu, koji je i inače poznat po izuzetno skupim stanovima, skočile su i cene parking mesta, pa je u tom gradu, kako piše Fortune, prodato najskuplje mesto za parkiranje na svetu. Njegova cena, naime, iznosila je gotovo milion dolara (972.000).Johnny Cheung Shun-yee je srećnik koji je taj novac prošle nedelje stavio u džep, a reč je o preduzetniku koji kupuje nekretnine u lošem stanju, preuređuje ih i onda prodaje po visokim cenama. Tako je, na primer, lani tokom devet meseci na stanovima samo jedne zgrade zaradio oko 114,8 miliona dolara. Reč je o najskupljem poslovnom neboderu na svetu - The Center, pa ne čudi i da najskuplje parking mesto pripada upravo toj zgradi.

Najskuplje parking mesto na svetu prodato za skoro milion dolaraRastom cena nekretnina u Hong Kongu, koji je i inače poznat po izuzetno skupim stanovima, skočile su i cene parking mesta, pa je u tom gradu, kako piše Fortune, prodato najskuplje mesto za parkiranje na svetu. Njegova cena, naime, iznosila je gotovo milion dolara (972.000).

Johnny Cheung Shun-yee je srećnik koji je taj novac prošle nedelje stavio u džep, a reč je o preduzetniku koji kupuje nekretnine u lošem stanju, preuređuje ih i onda prodaje po visokim cenama. Tako je, na primer, lani tokom devet meseci na stanovima samo jedne zgrade zaradio oko 114,8 miliona dolara.

Reč je o najskupljem poslovnom neboderu na svetu - The Center, pa ne čudi i da najskuplje parking mesto pripada upravo toj zgradi. Po toj ceni se može kupiti jednosobni stan na Menhetnu.

"Takvim tajkunima to zapravo i nije neka značajna zarada kada se uporedi sa vrednošću prostora koje poseduju", smatra Stanley Poon iz agencije za najam nekretnina Centaline Commercial.

Ti milionski iznosi samo su jedna od ilustracija razlike između ultrabogatih i prosečnih ljudi koji žive u Hong Kongu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik