Najsnažniji „bentli” dosad

Bez autora
Apr 27 2011

„Bentli kontinental supersports konvertibl ISR”. Možda naziv novog automobila iz Krua konkuriše za titulu najdužeg naziva za jednog četvorotočkaša, ali je bez sumnje rekorder u jednoj stvari - skraćenica ISR (Ice Speed Record) označava specijalno izdanje automobila koje je nastalo u čast maksimalne brzine od 330,695 km/h, koliko je legendarni reli as iz Finske Juha Kankunen zabeležio vozeći specijalno pripremljeni „kontinental supersports kabrio” po zaleđenom Baltičkom moru.U novitet je ugrađen W12 motor zapremine šest litara koji razvija 640 konjskih snaga, uz obrtni moment od čak 800 njutnmetara, čime je ušao u istoriju kao najsnažniji „bentli” do sada.

Najsnažniji „bentli” dosad„Bentli kontinental supersports konvertibl ISR”. Možda naziv novog automobila iz Krua konkuriše za titulu najdužeg naziva za jednog četvorotočkaša, ali je bez sumnje rekorder u jednoj stvari - skraćenica ISR (Ice Speed Record) označava specijalno izdanje automobila koje je nastalo u čast maksimalne brzine od 330,695 km/h, koliko je legendarni reli as iz Finske Juha Kankunen zabeležio vozeći specijalno pripremljeni „kontinental supersports kabrio” po zaleđenom Baltičkom moru.

U novitet je ugrađen W12 motor zapremine šest litara koji razvija 640 konjskih snaga, uz obrtni moment od čak 800 njutnmetara, čime je ušao u istoriju kao najsnažniji „bentli” do sada.

Agregat je uparen sa šestostepenim „kvikšift” automatskim menjačem, što omogućava lansiranje do 100 km/h za tačno četiri sekunde.

Ovaj poseban model biće izrađen i u posebnom tiražu - planirana je izrada samo 100 primeraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik