Nova pravila u Japanu: Ko slika gejšu, moraće da plati

Bez autora
Nov 03 2019

U japanskom okrugu Gion, poznatom po prelepim ulicama, tradicionalnim kućama čaja i gejšama, uvedena je zabrana fotografisanja bez dozvole.Onima koji prekrše nova pravila prete novčane kazne.Nova pravila, koja podrazumevaju zabranu fotografisanja na privatnim putevima i slikanje sa gejšama i njihovim pomoćnicama, usvojena su 25. oktobra. Kako navode, kako bi utvrdili ko krši propise, nadležni će koristiti i video-nadzor, a oni koji budu uhvaćeni na delu dobiće kaznu u iznosu od 10.000 jena.

Nova pravila u Japanu: Ko slika gejšu, moraće da platiU japanskom okrugu Gion, poznatom po prelepim ulicama, tradicionalnim kućama čaja i gejšama, uvedena je zabrana fotografisanja bez dozvole.Onima koji prekrše nova pravila prete novčane kazne, piše Travel pulse.

Nova pravila, koja podrazumevaju zabranu fotografisanja na privatnim putevima i slikanje sa gejšama i njihovim pomoćnicama, usvojena su 25. oktobra, prenose lokalni mediji.

Kako navode, kako bi utvrdili ko krši propise, nadležni će koristiti i video-nadzor, a oni koji budu uhvaćeni na delu dobiće kaznu u iznosu od 10.000 jena (oko 90 dolara), prenosi B92.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik