Obiđi Pariz - trčeći!

Bez autora
Mar 17 2010

Pariz se može obilaziti na razne načine, a najnoviji je trčeći! Po ceni od 55 do 100 evra, dobijate vodiča koji govori nekoliko svetskih jezika, a koji će zajendo sa vama trčati i pokazivati vam ono najbitnije u gradu.Najnovija usluga namenjena je poslovnim ljudima i bogatim turistima. Vodiči dolaze po klijente u hotel, tačno u 10.00 sati ujutru, nakon čega kreću u obilazak dug 10 kilometara u okviru koga posete Panteon, katedralu Notr Dam, Ajfelovu kulu i druge pariske znamenitosti.

Obiđi Pariz - trčeći!Pariz se može obilaziti na razne načine, a najnoviji je trčeći! Po ceni od 55 do 100 evra, dobijate vodiča koji govori nekoliko svetskih jezika, a koji će zajendo sa vama trčati i pokazivati vam ono najbitnije u gradu.

"Najnovija usluga namenjena je poslovnim ljudima i bogatim turistima", kaže Fransis Žirar, direktor "Pariz raning tursa" (Paris Running Tour).

On objašnjava da vodiči dolaze po klijente u hotel, tačno u 10.00 sati ujutru, nakon čega kreću u obilazak dug 10 kilometara u okviru koga posete Panteon, katedralu Notr Dam, Ajfelovu kulu i druge pariske znamenitosti.

Organizator ovog novog načina obilaženja grada "trčeći", Žirar, smatra da je to "odličan način da se upozna grad".

Ovaj trend se pojavio prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama pre nekoliko godina pod imenom "sajtdžoging" (Sight Jogging).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik