Oprez: Apple vas prati

Bez autora
Apr 21 2011

Istraživači u Velikoj Britaniji sasvim slučajno su došli do saznanja da operativni sistem koji koristi iPhone 4 i iPad beleže podatke o kretanju svojih vlasnika. U skrivenom fajlu na ovim uređajima nalaze se podaci o geografskoj dužini i širini, zajedno vremenskom odrednicom kretanja.Ovi podaci se nakon sinhronizuje uređaja sa računarom automatski prenose u centralnu bazu. To znači da svako ko dođe u posed iPhone-a ili iPad-a može potencijalno da vidi istoriju vašeg kretanja. Ovu "grešku" uočili su programeri Alasdair Allan i Pete Warden i to od lansiranja poslednje verzije iPhone telefona u junu prošle godine.

Oprez: Apple vas pratiIstraživači u Velikoj Britaniji sasvim slučajno su došli do saznanja da operativni sistem koji koristi iPhone 4 i iPad beleže podatke o kretanju svojih vlasnika.

U skrivenom fajlu na ovim uređajima nalaze se podaci o geografskoj dužini i širini, zajedno vremenskom odrednicom kretanja. Ovi podaci se nakon sinhronizuje uređaja sa računarom automatski prenose u centralnu bazu. To znači da svako ko dođe u posed iPhone-a ili iPad-a može potencijalno da vidi istoriju vašeg kretanja.

Ovu "grešku" uočili su programeri  Alasdair Allan i Pete Warden i to od lansiranja poslednje verzije iPhone telefona u junu prošle godine. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik