Ove zemlje će vam platiti da dođete na letovanje

Bez autora
May 28 2020

Besplatne ležaljke i suncobran, svaki treći dan gratis - to su samo neki od mamaca kojima ovog leta pokušavaju da privuku turiste.

Vrata je odškrinula Sicilija kada je ponudila gratis svaku četvrtu noć turistima koji odluče da letuju na ovom lepom ostrvu.

Za razliku od severa Italije, Sicilija nije bila pogođena "kovidom 19" i spremni su da otvore letnju sezonu. Da bi privukli što više turista, ostrvske vlasti su se dosetile kako da stimulišu i turiste i lokalnu privredu. Svaki turista koji uplati najmanje tri noći na Siciliji dobiće svaku četvrtu noć o njihovom trošku.

Država je odvojila 50 miliona evra za još jednu stimulaciju - platiće polovinu avionske karte turistima koji slete na aerodrome u Kataniji ili Palermu!

Kipar je najavio će pokrivati troškove lečenja turistima koji se zaraze korona virusom.

Bugarska je skromnija u stimuslisanju turista, ali oni koji se odluče da odmor provedu na Crnom moru mogu da očekuju besplatnu upotrebu ležaljki i suncobrana.

Japan je kao i Italija izdvojio 12,5 milijrdi dolara za podsticanje turizma. Prvi korak je pokrivanje polovine cene avionske karte. Ostale subvencije će se raspodeliti lokalnim turističkim privrednicima.

Meksiko je već najavio primamljive popuste i gratise. Recimo, loklani mediji su objavili saopštenje udruženja hotelijera u najčuvenijem letovalištu Kankun koje je osmislilo kampanju "2puta1". To znači da će turistima svaka treća noć biti besplatna, a pokriće i deo troškova avionske karte.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik