Pametni telefoni nastavljaju ekspanziju

Bez autora
Mar 31 2011

Tržište "pametnih" mobilnih telefona nastavlja svoju ekspanziju, tako da bi 2011. godine trebalo da bude prodato 450 miliona komada tih telefona, dok ih je lane prodato 303,4 miliona.Tokom 2011. godine bi, prema podacima IDC-a, "smartfonovi" pod "Guglovim" operativnim sistemom "Android" trebalo da zauzmu 39,5 odsto udela na tržištu tih telefona. "Android" telefoni bi trebalo da se nađu ispred onih pod sistemom "Simbijan" (tržišni udeo od 20,9 odsto) koji beleže konstantan pad i telefonima kanadske kompanije RIM (Research In Motion) s udelom od 14,9 odsto.

Pametni telefoni nastavljaju ekspanzijuTržište "pametnih" mobilnih telefona nastavlja svoju ekspanziju, tako da bi 2011. godine trebalo da bude prodato 450 miliona komada tih telefona, dok ih je lane prodato 303,4 miliona, objavila je istraživačka kompanija IDC.

Tokom 2011. godine bi, prema podacima IDC-a, "smartfonovi" pod "Guglovim" operativnim sistemom "Android" trebalo da zauzmu 39,5 odsto udela na tržištu tih telefona, preneli su danas francuski elektronski mediji.

"Android" telefoni bi trebalo da se nađu ispred onih pod sistemom "Simbijan" (tržišni udeo od 20,9 odsto) koji beleže konstantan pad i telefonima kanadske kompanije RIM (Research In Motion) s udelom od 14,9 odsto.

Analitičari smatraju da bi za četiri godine tržišni udeo "Androida" trebalo da se poveća za 23,8 odsto i dostigne 45,4 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik