Pariz najskuplji grad na svetu

Bez autora
Mar 16 2010

Pariz je najskuplji grad na svetu, ispred Tokija i Osla. Pariz je 2008. godine bio drugi najskuplji grad na svetu, a danas je dospeo na prvo mesto liste na kojoj se nalazi 131 grad.Istraživanje nije uzimalo u obzir kupovnu moć, već pre svega vrednost i cenu dobara i usluga. Ekonomisti smatraju da taj rezultat nimalo ne čudi s obzirom da je Pariz veoma veliki grad jedne razvijene zemlje. Ipak, jedan rezultat intrigira, a to je da je život u francuskoj prestonici skuplji za 50 odsto nego u Njujorku.

Pariz najskuplji grad na svetuPariz je najskuplji grad na svetu, ispred Tokija i Osla, pokazalo je najnovije istraživanje koje su uradili stručnjaci londonskog časopisa "Ekonomist intelidžens junit".

Pariz je 2008. godine bio drugi najskuplji grad na svetu, a danas je dospeo na prvo mesto liste na kojoj se nalazi 131 grad.

Istraživanje nije uzimalo u obzir kupovnu moć, već pre svega vrednost i cenu dobara i usluga. Ekonomisti smatraju da taj rezultat nimalo ne čudi s obzirom da je Pariz veoma veliki grad jedne razvijene zemlje, prenosi "Figaro".

Ipak, jedan rezultat intrigira, a to je da je život u francuskoj prestonici skuplji za 50 odsto nego u Njujorku. To se delom objašnjava činjenicom da je evro jak u odnosu na dolar, navodi francuski dnevnik.

Na drugom mestu liste najskupljih gradova na svetu nalazi se Tokio, koji je prošle godine bio na šestoj poziciji.

Glavni grad Norveške, Oslo, koji je 2008. godine bio proglašen za najskuplji, sada se nalazi na trećem mestu.

London, poznatog po visokom standardu, dospeo je tek na 16. mesto, mada je 2008. zauzimao dosta visoko osmo mesto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik