Plutajući teren za golf?!

Bez autora
Jan 29 2012

Kompanija „Dač doklends" (Dutch Docklands), specijalizovana za izgradnju plutajućih objekata, najavila je da će uložiti 500 miliona dolara u nesvakidašnji plutajući golf teren blizu Maldiva.Iako se za mnoge terene širom planete već odavno tvrdi da su na vodi, da igranje na njima predstavlja posebno zadovoljstvo koje se „debelo plaća", čelnici kompanije ističu da će novi teren biti atraktivniji jer će bukvalno plutati po površini Indijskog okeana.

Plutajući teren za golf?!Egzotična priroda Maldiva dovoljno je primamljiva za turiste i bez čuda modernog doba. Ipak za ljubitelje golfa sa dubljim džepom sprema se neodoljivi teren koji pluta po površini Indijskog okeana! Teško će moći da odole providnim tunelima kojima će moći da se kreću između rupa po okeanskom dnu, a u planu je izgradnja i podjednako očaravajućih 200 luksuznih vila i 45 veštačkih ostrva.

Kompanija „Dač doklends" (Dutch Docklands), specijalizovana za izgradnju plutajućih objekata, najavila je da će uložiti 500 miliona dolara u nesvakidašnji plutajući golf teren blizu Maldiva.

Iako se za mnoge terene širom planete već odavno tvrdi da su na vodi, da igranje na njima predstavlja posebno zadovoljstvo koje se „debelo plaća", čelnici kompanije ističu da će novi teren biti atraktivniji jer će bukvalno plutati po površini Indijskog okeana.

Projekat podrazumeva izgradnju nekoliko veštačkih ostrva sa jednom ili više rupa za golf na svakom, koje će biti povezane transparentim podvodnim tunelima, koji su osmišljeni kao prolazi za igrače.

Tako će ljubitelji ovog sporta, kada požele da promene ambijent, moći da se prošetaju po okeanskom dnu.

Kako bi stigli do glavne zgrade terena, svojevrsne golferske Meke, posetioci će morati da se provozaju liftom do okeanskog dna, gde će se odmarati uz omiljeno piće i pogled na egzotične vrste riba.

Ovo „čudo od terena" je samo deo velikog projekta u okviru kojeg se planira izgradnja 200 vila i 45 privatnih malih ostrva pored same obale Maldiva.

Svečano otvaranje je predviđeno za 2013. godnu i, za sada, se ne može ni pretpostaviti kolika će biti cena uživanja na jednom od ostrva ili igranja golfa na ovom plutajućem terenu, ali je sigurno da će biti omiljena zabava bogatih pojedinaca.

Poređenja radi, za rekreiranje na terenima Liberty National, koji su u posedu Pola Fajermena, osnivača firme „Ribok", neophodno je izdvojiti godišnju članarinu od tričavih pola miliona američkih dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik