Podmlađivanje njujorškog simbola

Bez autora
Apr 04 2012

U Njujorku je predstavljena nova verzija legendarnog žutog, gradskog taksija. To je „nisan NV200", koji je pobedio svoja dva konkurenta (turski „karsan V-1" i „ford tranzit konekt") na gradskom konkursu „Njujorški taksi sutrašnjice".Ima veliki panorama krov, za razgledanje nebodera tokom vožnje, USB priključak, 12 V električni priključak, zasebno podešavanje temperature u zadnjem delu vozila od strane putnika, a opremljen je i antibakterijskim presvlakama za sedišta.

Podmlađivanje njujorškog simbolaNjujork, grad sa najvećom taksi „flotom“ u SAD, iduće godine će drastično promeniti izgled svog žutog simbola - uvodi se „taksi sutrašnjice“, „nisan NV200“.

U Njujorku je predstavljena nova verzija legendarnog žutog, gradskog taksija. To je „nisan NV200", koji je pobedio svoja dva konkurenta (turski „karsan V-1" i „ford tranzit konekt") na gradskom konkursu „Njujorški taksi sutrašnjice".

Ima veliki panorama krov, za razgledanje nebodera tokom vožnje, USB priključak, 12 V električni priključak, zasebno podešavanje temperature u zadnjem delu vozila od strane putnika, a opremljen je i antibakterijskim presvlakama za sedišta.

Zadnja vrata su klizna, prostraniji je, sa specijalnim sistemom za razgovor putnika sa vozačem. Ima i, kako su istakli, „neiritantnu" sirenu i ravan pod, bez ikakvih „grba".

Predviđa se da će „nisan NV200" svoju urbanu mobilnost i udobnost svakoga dana demonstrirati pred oko 600.000 putnika.

Prvi čovek Njujorka Majkl Blumberg kaže da će to biti do sada najbezbedniji i najudobniji taksi u Njujorku.

Inače, maloprodajna cena ovog automobila je 27.900 dolara.

Kompaniju „Nisan" očekuje 10-godišnji ugovor sa gradom, što ih obavezuje da isporuče 13.000 vozila. Zamena počinje sredinom oktobra naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik