Poskupele vozne karte jer su putnici rekli da su jeftine

Bez autora
Jul 17 2019

Cene voznih karata u Crnoj Gori od 9. jula veće su 15 odsto, a preduzeće Željeznički prevoz otkriva da se na taj potez odlučio zbog interne ankete koja je pokazala da putnici misle da su karte jeftine.Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge Željezničkog prevoza jeftine, navodi se u obrazloženju preduzeća i dodaje da su poskupele samo promotivne karte, a ne redovne. Portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić istakla je da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno od Podgorice do Nikšića skuplja 30 centi, te da umesto dosadašnjih dva, karta košta dva evra i 30 centi.

Poskupele vozne karte jer su putnici rekli da su jeftineCene voznih karata u Crnoj Gori od 9. jula veće su 15 odsto, a preduzeće Željeznički prevoz otkriva da se na taj potez odlučio zbog interne ankete koja je pokazala da putnici misle da su karte jeftine.

„Zadnja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge Željezničkog prevoza jeftine“, navodi se u obrazloženju preduzeća i dodaje da su poskupele samo promotivne karte, a ne redovne, javlja Radio-televizija Crne Gore.

Portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić istakla je da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno od Podgorice do Nikšića skuplja 30 centi, te da umesto dosadašnjih dva, karta košta dva evra i 30 centi.

Osim vozne karte u lokalnom saobraćaju, poskupele su i mesečne karte pa je tako cena jedne na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić sa 30 otišla na 35 evra, dok je za osobe mlađe od 26 godina podignuta sa 21 na 24 evra.

Kompanija ne očekuje da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika i navode da su cene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik