Poštanska marka za 2,6 miliona dolara

Bez autora
Jun 12 2011

Jedna retka poštanska marka sa Sicilije prodata je za 2,6 miliona dolara na aukciji u Švajcarskoj. Galerija Drajfus saopštila je da je dobro očuvana marka iz 1859. prodata u četvrtak neimenovanom licitatoru iz SAD koji se nadmetao putem interneta.Poštanska marka na kojoj je prikazan kralj Ferdinand Drugi poznata je pod nazivom "Greška u boji" zato što je greškom štampana u plavoj umesto u narandžastoj boji. To je druga najskuplja marka na svetu - rekord i dalje drži jedna marka iz Švedske čija je cena bila 3,3 miliona dolara.

Poštanska marka za 2,6 miliona dolaraJedna retka poštanska marka sa Sicilije prodata je za 2,6 miliona dolara na aukciji u Švajcarskoj.

Galerija Drajfus saopštila je da je dobro očuvana marka iz 1859. prodata u četvrtak neimenovanom licitatoru iz SAD koji se nadmetao putem interneta.

Poštanska marka na kojoj je prikazan kralj Ferdinand Drugi poznata je pod nazivom "Greška u boji" zato što je greškom štampana u plavoj umesto u narandžastoj boji.

To je druga najskuplja marka na svetu - rekord i dalje drži jedna marka iz Švedske čija je cena bila 3,3 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik