Pravila za uspeh: Radite bar 10 odsto više nego što se traži

Bez autora
Oct 16 2019

Kada je suosnivač i nekadašnji generalni direktor Netflixa Mark Randolf diplomirao, otac mu je preneo neke mudrosti.Kada sam završio koledž otac mi je dao rukom napisanu listu instrukcija. Tada sam imao 21 godinu i tražio sam prvi posao, napisao je on na Linkedinu. Randolf danas ima 61 godinu i i dalje čuva tu listu, koju je preneo i svojoj deci. Ovo su pravila za uspeh porodice Randolf...

Pravila za uspeh: Radite bar 10 odsto više nego što se tražiKada je suosnivač i nekadašnji generalni direktor Netflixa Mark Randolf diplomirao, otac mu je preneo neke mudrosti.

"Kada sam završio koledž otac mi je dao rukom napisanu listu instrukcija. Tada sam imao 21 godinu i tražio sam prvi posao", napisao je on na Linkedinu, prenosi BizLife. Randolf danas ima 61 godinu i i dalje čuva tu listu, koju je preneo i svojoj deci.

Ovo su pravila za uspeh porodice Randolf:

1. Uradite najmanje 10 odsto više nego što se traži od vas

2. Nikada, ali nikada nikome ne predstavljajte kao činjenice mišljenja o stvarima koje ne znate.

3. Uvek budite ljubazni i obzirni.

4. Ne žalite se – držite se konstruktivne, ozbiljne kritike.

5. Ne plašite se da donosite odluke kada imate činjenice na kojima ih treba doneti.

6. Kvantifikujte gde je to moguće.

7. Budite otvoreni, ali skeptični.

8. Budite brzi.

Saveti njegovog oca ga nikako nisu pretvorili u uspešnog čoveka preko noći. Randolf, koji kaže da nikada nije ni pomislio da će postati tehnološki preduzetnik, započeo je svoju karijeru kao propali prodavac nekretnina, piše na svom blogu. Nakon toga, radio je kao pomoćnik generalnog direktora kompanije koja se bavila muzikom.

"Iako nije bio najglamurozniji posao, učio sam na hiljade stvari dnevno: Šta generalni direktor radi od devet do pet. I šta radi od pet, dok zapravo ne ode kući. Video sam iz prve ruke kako dobar izvršni direktor daje prioritete zadacima, kako se ophodi prema zaposlenima. I, što je najvažnije, video sam kako funkcioniše prava kompanija, na svim nivoima", piše Randolf.

Sve ovo mu se isplatilo kada je 1997. pokrenuo kompaniju "Netflix" i vodio je do 2003. godine. Pored toga što je sledio pravila svog oca za uspeh, Randolf savetuje mladima da pronađu pametne ljude i da uče od njih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik