Prodaja iPhone-a u Evropi opada

Bez autora
Dec 23 2011

Dok prodaja iPhone-a 4S ide jako dobro u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, kupci u Evropi mnogo su manje oduševljeni poslednjom verzijom ovog Apple naprednog telefona. Prema podacima iz novembra, Apple-ov udeo na tržištu u odnosu na godinu dana ranije porastao je sa 25 na 36 posto u SAD-u, odnosno sa 21 na 31 posto u Velikoj Britaniji.Sa druge strane, u Francuskoj je zabeležen pad sa 29 na 20 posto, a u Nemačkoj sa 27 na 22 posto, dok su slični rezultati zabeleženi i u Italiji i Španiji. Ovakve su brojke najverojatnije odraz krize u evrozoni, gde je BDP u trećem tromesečju porastao za samo 0,2 posto, a većina ekonomista predviđa tamnu budućnost i za sledeća dva kvartala.

Prodaja iPhone-a u Evropi opadaDok prodaja iPhone-a 4S ide jako dobro u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, kupci u Evropi mnogo su manje oduševljeni poslednjom verzijom ovog Apple naprednog telefona.

Prema podacima iz novembra, Apple-ov udeo na tržištu u odnosu na godinu dana ranije porastao je sa 25 na 36 posto u SAD-u, odnosno sa 21 na 31 posto u Velikoj Britaniji. Sa druge strane, u Francuskoj je zabeležen pad sa 29 na 20 posto, a u Nemačkoj sa 27 na 22 posto, dok su slični rezultati zabeleženi i u Italiji i Španiji.

Ovakve su brojke najverojatnije odraz krize u evrozoni, gde je BDP u trećem tromesečju porastao za samo 0,2 posto, a većina ekonomista predviđa tamnu budućnost i za sledeća dva kvartala. Drugi razlog pada je i pojava povoljnijih naprednih telefona drugih proizvođača, koji koriste Google operativni sistem Android. Tako je u Nemačkoj je tako najprodavaniji uređaj Samsung Galaxy S II, dok Androidom opremljeni uređaji drže 61 posto prodaje naprednih telefona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik