Rad od kuće ostaje zauvek, poručio Tviter zaposlenima

Bez autora
May 13 2020

Kompanija „Tviter“ objavila je da će nekim zaposlenima omogućiti stalni rad na daljinu, odnosno od kuće. Mnogi predviđaju da će i ostale tehnološke firme slediti ovaj primer.

Kompanija „Tviter“ saopštila je u utorak da je prva velika tehnološka firma koja zaposlenima omogućava stalni rad od kuće, čak i pošto se okonča epidemija koronavirusa.

Izvršni direktor kompanije, Džek Dorsi, poslao je obaveštenje zaposlenima da oni kojima pozicije to dozvoljavaju, mogu da nastave da rade na daljinu i kada se kancelarije otvore.

„Bili smo jedna od prvih kompanija koja je prešla na model rada od kuće. Bićemo i dalje, i nastavićemo da na prvo mesto stavljamo sigurnost naših ljudi“, navodi portparol „Tvitera“.

Svi kompanijski događaji uživo su odloženi, a iz kompanije navode da većina njihovih kancelarija neće biti otvorena pre septembra.

„Neki to možda neće shvatiti ozbiljno jer je to 'Tviter' – ali iz Silicijumske doline možemo mnogo naučiti o fleksibilnosti na radnom mestu“, kaže Srinat Srinivasan, gostujući profesor na Fakultetu novinarstva na Univerzitetu „Stoni Bruk“ u Njujorku.

„Postojalo je uverenje da je rad od kuće bio način da se sakrijete od šefa, a vreme koje provedemo u kancelariji se više vrednovalo. Ali, pokazalo se da ljudi mogu biti mnogo produktivniji u obavljanju zadataka radeći od kuće. Mnogi se žale da više rade od kuće i da su iscrpljeni“, dodaje profesor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik