Restoran Noma najbolji na svetu

Bez autora
Apr 20 2011

Danski restoran Noma, drugu godinu zaredom, proglašen je za najbolji na svetu, po izboru više stotina stručnjaka. Restoran u Kopenhagenu vlasnika Renea Redžepija proglašen je najboljim u izboru britanskog časopisa Restaurant po ocenama više od 800 kulinarskih stručnjaka iz sveta.Noma se na naslovnicama svetskih medija pojavio prošle godine kada je sa mesta najboljeg svetskog restorana potisnuo do tada neprikosnoveni španski elBulli, koji je nakon toga prestao s radom.

Restoran Noma najbolji na svetuDanski restoran Noma, drugu godinu zaredom, proglašen je za najbolji na svetu, po izboru više stotina stručnjaka.

Restoran u Kopenhagenu vlasnika Renea Redžepija proglašen je najboljim u izboru britanskog časopisa Restaurant po ocenama više od 800 kulinarskih stručnjaka iz sveta, prenosi Poslovni dnevnik.

Noma se na naslovnicama svetskih medija pojavio prošle godine kada je sa mesta najboljeg svetskog restorana potisnuo do tada neprikosnoveni španski elBulli, koji je nakon toga prestao s radom.

Noma je smeštena u obnovljenom starom brodskom skladištu u luci u Kopenhagenu. U njoj se služe nordijski specijaliteti, a gurmani je obožavaju zbog korišćenja sezonskih i lokalnih namirnica.

Na drugom i trećem mestu našla su se dva španska restorana, a za najboljeg šefa, prema izboru kolega, proglašen je Italijan Masimo Bottura iz restorana Osteria Frančeskana u Modeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik